söndag 7 juli 2013

Recept: Mangoldbiffar och kålrabbi-slaw

Saras favorit Kålrabbi-slaw á la Mossagården: Skala kålrabbin och riv den grovt, ca 4 dl. Blanda ned 1 krm salt, 1 krm finmalen svartpeppar, 1 msk kallpressad oliv- eller rapsolja och 1 pressad vitlök. Vänd ned 2 dl matlagningsyoghurt och smaka av med salt och peppar. Låt ev. mogna i kyl en stund, men helt ok servera på en gång också!

Alltid gott men överraskade familjen då den serverades till julskinka. Passar troligen utmärkt till mangoldbiffar, se nedan.
Hannas schyssta biffar på mangold: "Typ 600 gram mangold. Förvällde först stjälkarna några minuter och sen bladen med och hackade grovt när det runnit av och svalnat. Blandade sedan med 50g rostade och hackade valnötter, 100g pecorino, 3/4dl ströbröd, lite havregrädde (eller ägg) och peppar. Stek i massa olja och låt rinna av på hushållspapper. Typ." 
Foto: Charlotte

Gör som David och skicka dina favoritrecept så publicerar vi efter hand!

Davids pasta med mangold: "Pasta med mangold, som är förvälld i olivolja (gärna blandat med spenat). Någon form av extra fett, om man gillar det, typ cream fraiche eller grädde. Gör såsen lite tjockare med redning om det behövs. Blanda i pastan och sen är det färdigt! Enkelt, snabbt, gott. Om du tycker om svamp är det alldeles utmärkt att steka och lägga till."

Elin Petterssons mathavreotto med mangold och kålrabbi: Jag mäter sällan när jag lagar mat så kör lite på känn med mängder. Börja med att fräsa kålrabbi i olja några minuter. I med kokt mathavre och halloumi skuren i små tärningar. Låt gå en stund till innan mangolden (mängd efter behag) går i. Blanda och låt det gotta några minuter. Pressa över citron och eventuellt lite honung. Supergott, snabbt och enkelt!

1 kommentar:

  1. Jag har ett recept: Pasta med mangold, som är förvälld i olivolja (gärna blandat med spenat). Någon form av extra fett, om man gillar det, typ cream fraiche eller grädde. Gör såsen lite tjockare med redning om det behövs. Blanda i pastan och sen är det färdigt! Enkelt, snabbt, gott. Om du tycker om svamp är det alldeles utmärkt att steka och lägga till.

    SvaraRadera