torsdag 26 september 2013

Välkommen på frösafari 2 oktober!Välkommen på FRÖSAFARI på Brunnshög 2 oktober kl 17.30

Kan jag spara fröna och få lika goda som min godaste tomat? Är det sant att företag kan ta patent på fröer? Vad är en F1-hybrid? Får jag sälja mitt överskott av spenatfröer? Vad är en fröbank? Kan kikärtor och sojabönor odlas i Sverige? Vad innebär matsuveränitet?

Kom och dela fröer samt kunskap och okunskap om fröer!

Seed Freedom är ett globalt äventyr med flera evanemang runt om i världen just den 2-16 oktober.
Läs mer på http://seedfreedom.in  och se filmen nedan! Denna kväll får du skåda Lunds stora nya stadsodlingsprojekt samtidigt som du får veta mer om matsäkerhet i Sverige och i andra länder. Under kvällen blir det frösafari, föredrag och fröbyte.

Kanske blir det tillfälle att grilla. Ta gärna med fika, något varmt att dricka.

 

Frösafari Guidad tur bland odlingarna. Hur växer kikärtor, linser, och hur ser ett spenatfrö ut? Vilka fröer är värda att spara? Vi plockar och pratar lite medan vi vandrar.

Fröföredrag Matsäkerhet och bevarande av fröer. Hur har fröförädling sett ut traditionellt för bönder och andra odlare i Sverige och globalt? Sofia Person från Svalorna visar bilder och berättar om sin resa till Indien och varför millets är en klimatsmartare gröda än ris.

Fröförsäljning? Nja. Ta gärna med av ditt överskott, byt eller dela med dig! Sälja fröer får man inte göra hur som helst. Och det passar vi på att prata vi mer om!

Var och hur: Stadsodlingen vid Brunnshög. Klicka på kartan så blir den större. Evenemanget är utomhus så ta på ordentligt med kläder och sittunderlag/filt. Barn är välkomna också. Det finns gott om plats att springa på! Vi skyltar från busshållsplatsen Solbjer.
Arrangörer: Tillsammansodlare på Brunnshög (däribland kursdeltagare)
Kontaktperson: Sara Nelson Foto: 
Sara Nelson 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar