måndag 14 oktober 2013

Tre nya kurser

Roliga besked!
 • Stadsodlingskursen som vi har gått kommer att köras igen med start i mars.
 • Fortsättningskurs startar 18 november, se mer nedan.
 • Hållbarhet, praktiskt trädgårdsarbete och studieförberedande. En så kallad SMF-kurs drar igång 4 november. Denna kurs anmäler man sig till via Arbetsförmedlingen och den riktar sig till arbetslösa alla åldrar. Läs mer längst ner!
Stadsodling i Lund – fortsättningskurs
Den 18 november startar Stadsodling i Lund - fortsättningskurs. Kursen är i första hand en fortsättning för dem som har gått kursen detta år, men det finns också plats för fler, i första hand för personer med erfarenhet av odling på något sätt.

Kursen pågår till den 28 februari 2014 och drivs på halvtid i 15 veckor. Undervisningsdagar blir torsdag och fredag, cirka 9-15 båda dagarna.

På kursen kommer vi att ha praktiskt arbete på torsdagar. Vi kommer då att fortsätta med att bygga växthus, fröså perenner, dra upp plantor, skörda, plantera vindskydd och bärbuskar, ta tillvara mm. På fredagar blir det projektdag på Studiefrämjandet. Eleverna kommer att jobba enskilt eller i grupp och har möjlighet att fördjupa sig efter eget val. Förslag på fördjupningsprojekt kan vara:

· Designa odling av perenna grönsaker på Brunnshög
· Starta upp kvartersodling, integrationsprojekt etc.
· Starta upp yrkesodling av grönsaker på Brunnshög
· Designa skogsträdgård
· Fördjupa sig i växtkunskap, biologisk bekämpning etc.
· Odla exotiska växter
· Biodling
· Aquaponics

Det blir också studiebesök och gästföresläsningar mm.
Kursen berättigar till studiemedel på halvtid. 
Intresseanmälan sker till karin.jansson @ kagus.nu.
Mer info på 070-5804632.

Hållbarhet, praktiskt trädgårdsarbete och studieförberedande 
Glokala folkhögskolan erbjuder i samarbete med Holma Folkhögskola arbetslösa en studiemotiverande kurs (SMF) på 12 veckor. Kursen startar den 4 november och har löpande intagning. Det går alltså bra att börja kursen senare. Inriktningen är
• hållbarhet
• praktiskt trädgårdsarbete och
• kärnämnen.

På kursen lär du dig mer om hållbarhet i praktiken och du har möjlighet att arbeta praktiskt på projektet Odla i Lund med trädgård och odling av grönsaker, bär och frukt. Du kan också studera svenska, matte och engelska och förbereda dig inför kommande studier.

För att anmäla sig: Ta kontakt med Arbetsförmedlingen om du inte redan är inskriven där och berätta för din handledare att du vill gå SMF i Lund på Glokala folkhögskolan. Kursen är öppen för alla åldersgrupper.

2 kommentarer:

 1. Hurra vad kul! Hur går man tillväga för att söka "grundkursen", är det också intresseanmälan som gäller?

  /Amanda

  SvaraRadera
 2. Hej Amanda! Kolla med Karin.
  /Sara

  SvaraRadera