tisdag 8 oktober 2013

4 okt Fet av fett?

Smulgubbsplantor.
Vi påbörjade bygget av ett par små stukor. Men missade att fotografera. Hittar ingen riktigt bra beskrivning på internet. Här har vi kanske ett hål att fylla? :)

Vi satte om jordgubbplantor också.
Jordgubbsplantor har fått ny plats och vattnas.

Vår rekordstora kålrabbi av sorten Supershmeltz
avnjöts osm om det vore melon, krispig och frisk,
full av c-vitamin!
Kålrabbin är "nordens apelsin". Kan lagras över hela vintern. Denna dag kalasade vi på en fem-kilosklump av sorten Superschmelz. C-vitaminhalten är högre än i en apelsin! Krispigt god är den också. Ett favoritrecept är kålrabbislaw.

och så hade vi en miniförläsning med Karin i växthuset. Om näring, kolhydrater, fett och proteiner. Summa sumarum: Lika lite som vi blir gröna av att äta grönsaker blir vi feta av att äta fett. Feta blir vi av snabba kolhydrater om vi inte förbrukar dem genom att låta kroppen arbeta. Snabba kolhydrater ger fler bekymmer. De dränerar kroppen på vitaminer och mineraler. Som exempel behövs B-vitamin för att bryta ner socker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar