söndag 24 mars 2013

Odla i Lund - samråd 23 mars 2013

Fördelning av lotter med storlekarna small, medium och large. 
Lördagen den 23 mars var det igångsparkning av Odla i Lund.

Projektet drivs av Lunds kommun med stöd av medel från Delegationen för hållbara städer.

Folkhögskolekursen Stadsodling i Lund är en del av satsningen på stadsodling i nordöstra Lund, Lund NE/Brunnshög, men i lördags var det framförallt privatpersoner som kom för att veta hur och när de kan sätta igång och odla och delta i kurser.

Väldigt roligt är att det under dagen bildades flera grupper av "tillsammansodlare". Två grupper kallar sej OKEJ och 600 kvadratmeter. Därutöver gruppen med arbetsnamnet 2H (höns och hallon) och några som skrev upp sig för en lott på egen hand eller i mindre sällskap. Där går bra att haka på! Läs mer om Odla i Lund och alla gratis kurserlund.se och kommunens gilla-sida på Facebook!

Nöjda deltagare avslutar med fika.

På facebook finns även gruppen Odla tillsammans Brunnshög. Där kommer odlingsdeltagarnas egna initiativ att synas, annonsering av spontana odlingsaktiviteter och planerade frö- och plantbytarträffar till exempel. Gå gärna med!Karin, Lena, Kristin och Eva.

OBS! Om du inte går folkhögskolekursen och vill få tillgång till växthuset måste du anmäla dig till och delta i växthuskursen.

Det går att anmäla sig till projektet Odla i Lund kontinuerligt. Det kommer att finnas bemanning på plats på vardagseftermiddagar med start i mitten av april.
/Sara, en av medlemmarna i OKEJ (Odla Kollektivt Ekologisk Jordbruk)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar