torsdag 1 augusti 2013

Recept: Bönpesto och tacosås

Barnen önskade äta tacos, eller snarare tortilla wraps. Köttfärssås (som de själva lagade i förrgår) kryddades med paprika och kompletterades med tre röror med ingredienser från odlingarna. Hoppas att växthuset snart kommer digna av tomater och gurkor. Då kan tacomåltiden bli helt egenodlad! Salladen är så klart från odlingarna. Istället för torgets KRAV- gurka kunde vi ha tagit squash. Majsen kom från Ungern i väntan på att den egna ska mogna.

Bönpesto: Skala och koka massor av bondbönor (och skala igen), 2-3 dl ska det bli. Mixa bönorna med 1 dl riven parmesan, 2 rivna vitlöksklyftor, basilika motsvarande 1 "kruka", 1 näve färsk spenat, ca 1 dl oliv- eller rapsolja samt saften av 1 citron. Salt och peppar efter tycke och smak.

Tacosås: Hacka och koka ihop 1/2 gul lök, 1 chilifrukt av lämplig styrka, 400 g tomater, 2 tsk vinäger, 1 tsk socker/honung samt ca 1/2 tsk salt.

Mangoldtjofräs: Se Davids recept, pasta med mangold.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar