Här har vi Silicon valley mitt i jordärtskockslandet! Åkerfräken är rikt på kisel. Nyttigt för såväl människor som växter. OBS! Alla fräkenväxter är inte hälsosamma! Samla all åkerfräken du hittar fram till midsommar, torka och koka. Vattna växterna så motverkas svampangrepp.
|
Nässlor. Inte bara goda att äta i en soppa eller stuvning. Vi skapar nässelvatten genom att skörda och stoppa i vattentunnan ett par dagar. Löken i bädden intill längtar efter gödning. Där vi nyss skördat kommer nya små skott av nässlor att växa upp som vi kan äta. |
Svinmålla. Det finns bara ett sätt att stopp dem... i munnen! Råa eller tillagade. Tipsa gärna om ditt favoritrecept i kommentarsfältet nedan. Karin Jansson berättar hur hon låter mållan växa i odlingslandet tills de sådda växterna behöver lite mer plats. Då är det dags för ogräsrensning/stor skörd av fina och tidiga bladgröna primörer. Inspirerad har jag nu ätit målla rå i grön smoothie samt kokt i soppa (typ spenatsoppa). /Sara |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar